top of page

Heb je te maken met ademgerelateerde klachten zoals astma, hyperventilatie, snurken of een onregelmatig adempatroon? Zoek je naar effectieve methoden om je ademhaling te heropvoeden en je algehele welzijn te verbeteren?

Dan ben je hier op de juiste plek!

foto Oxygen Advantage.jpeg

Onze maatschappij ademt te veel, te hoog en te vaak, daarbij zijn er best veel misopvattingen over wat een functioneel adempatroon is. Ons lichaam neemt ook een disfunctioneel adempatroon aan zodra er sprake is van stress of wanneer het een gevoel van zuurstoftekort heeft. Deze combinatie zorgt ervoor dat je in een vicieuze cirkel terecht kan komen. Maar geen zorgen! Met de juiste oefening en een goede dosis discipline kun je je adempatroon heropvoeden.

Ademtherapie gaat verder dan alleen fysieke technieken. Ik geloof in een holistische benadering, waarbij we ook aandacht besteden aan het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Samen onderzoeken we de connectie tussen ademhaling en emoties, en werken we aan het creëren van een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Door middel van een ademanalyse kan het adempatroon in kaart worden gebracht. De ademanalyse bestaat uit 2 vragenlijsten en verschillende testjes. De ademanalyse is tevens het uitgangspunt en vanuit hier kan door middel van persoonlijk gerichte oefeningen het adempatroon worden heropgevoed.

Ook wordt de voortgang meetbaar.

intake website foto.jpeg

Elk individu is uniek, daarom bied ik persoonlijke begeleiding op maat om jouw specifieke behoeften en doelen te begrijpen. Tijdens onze sessies gaan we dieper in op jouw adempatroon, ademhalingssnelheid en -diepte, en identificeren we mogelijke disfuncties die je kunnen belemmeren. Of je nu kampt met ademgerelateerde klachten, stressgerelateerde uitdagingen of simpelweg je ademhaling naar een hoger niveau wilt tillen, ik sta voor je klaar!

 

Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Samen ontdekken we de kracht van jouw ademhaling en werken we naar een gezonder, gelukkiger en meer gebalanceerd leven.

Een greep van klachten die horen bij een disfunctioneel adempatroon:

- Benauwdheid

- Vermoeid (wakker worden)

- Angst
- Duizelig

- Hyperventilatie aanvallen

- Opgejaagdheid

- Snel buiten adem

- Onverklaarbare klachten

- Druk op de borst

- Tinteling vingers

- Gespannen spieren

- Overmatig zuchten of gapen

- Chronisch verstopte neus

bottom of page