top of page
011_edited_edited.jpg

DOMINIQUE

Wat leuk dat je hier bent terecht gekomen! Ik zal je wat vertellen over mij. Met mijn 30e begin ik mij eindelijk emotioneel volwassen te voelen. En daar is een flinke reis aan vooraf gegaan. Zolang als ik mij kan herinneren heb ik luchtweg en andere lichamelijke klachten, hier is ook de fascinatie voor de het lichaam en de adem ontstaan. Daarbij was mijn opvoeding vrij praktisch, liefdevol maar wel praktisch. Aan gevoelens en mijn binnenwereld werd nauwelijks aandacht geschonken. Ook was mijn jeugd heel veilig. Als in ik heb bijna niets meegemaakt, geen verhuizing, scheiding, pesten, verlies van dierbaren, ruzies, mishandeling, misbruik etc. Heel fijn en hier ben ik ook erg dankbaar voor. Tegelijkertijd heb ik niet geleerd wat emoties en moeilijke periodes zijn en hoe hiermee om te gaan.


De laatste drie jaar heb ik mijn portie wel gehad, ik heb meer ‘nare’ ervaringen en situaties gehad dan de 27 jaar daarvoor. Wat er allemaal zo voorbij is gekomen: Verdriet, bedrog boosheid, rouw, kwetsbaarheid, angst, liefdesverdriet, woede, eenzaamheid, wrok, onzekerheid, wanhoop, frustratie, overweldiging, etc. Het overspoelde mij en ik ben ook zeker de slechtste versie van mijzelf geweest. In dezelfde periode(toeval?) ben ik mij gaan verdiepen in mijn binnenwereld, trauma, emoties, verwerking etc. en heb ik alles op mijzelf kunnen toepassen. Een van de dingen die ik heb geleerd is elke gebeurtenis en/of emotie tot de bodem te doorvoelen voordat die opgelost kan worden. Er is een kracht en innerlijk vertrouwen in mij ontstaan omdat ik voel dat ik met m’n shit kan dealen. Vast niet altijd, het blijft een groeipad, zeker met waar ik vandaag kom. Maar ik voel me emotioneel volwassen! En dat voelt zo fijn. Het innerlijk vertrouwen en de vrijheid die ik hierdoor voel, die wil ik delen met anderen, en dat doe ik met verschillende technieken. Waar en wanneer kun je nou eens echt je emoties de vrije loop laten?! Echt tot de bodem je verdriet of boosheid eruit gooien. Die veilige plek probeer ik in mijn praktijk te creëren. Ik ben er om je aan te moedigen zodat jij weer in je kracht komt te staan en de emoties en traumatische gebeurtenissen niet meer de overhand hebben.  

Naast het bevrijden van spanning, trauma en emoties ben ik een ademjunkie. Ik wil alles weten over alle verschillende adem therapieën en ik heb hier diverse opleidingen in gevolg. Naast het adem trauma werk kan ik jou dus ook helpen met je dagelijkse adempatroon. Denk aan hoog ademen, astma, hyperventilatie, ademtekort, conditie opbouw etc. 

Mijn praktijk is in huis, ik ben heel open en heb een persoonlijke aanpak. Vandaar ook de keuze voor de naam praktijk Do. 


DE PRAKTIJKRUIMTE

Ik help je graag

Mijn praktijk is aan huis, een fijne ontspannen omgeving. Ik werk zowel op de tafel, op stoelen als op de grond, dit is afhankelijk van het type behandeling. Veiligheid is voor mij de basis van de sessies.
De praktijkruimte begeeft zich op de eerste etage, mocht dit voor jou geen mogelijkheid zijn kijk dan eens bij onderstaande praktijken waar ik ook mijn diensten aan bied.

Praktijk Do.jpg

SAMENWERKINGEN

Naast mijn praktijk aan huis werk ik ook bij onderstaande praktijken

Egon.png

DELPHINUM

Holistische praktijk

Samen met Egon bieden wij sessies en trajecten aan waarbij wij dezelfde visie hebben: de antwoorden zitten in je lichaam. Bij Delphinum worden de verbonden ademcirkels georganiseerd.

Marielle.webp

MYBODYVOX

Logopedie praktijk

In de praktijk van Mariëlle ben ik de ademtrainer. Hier help ik cliënten met het verbeteren van hun dagelijkse adempatroon. Denk aan hyperventilatie, long covid revalidatie etc. Meld je via de website van MyBodyVox aan voor het ademuurtje!

bottom of page